casa de cultura permanenta cluj

Casa de Cultura Permanenta

Our house open to creativity based on downshifting, community spirit and permaculture

Cultura si Permacultura pentru tot poporul!

Suntem doi clujeni, pereche in viata reala, trecuti prin furcile caudine ale caii spre succes corporatiste/capitaliste, satui de nesfarsita alergare pentru maximizarea si eficientizarea profitului de pe pozitia de antreprenori, obositi de activismul social de cafenea si in mod special convinsi cu putere ca descresterea ca paradigma economica si permacultura ca filosofie si sistem social pot fi modele alternative la marasmul neo-liberal/consumerist in care ne afundam de 20 ani incoace.

Drept urmare, ca sa punem osu’ nu numai gura, in slujba acestor idei si credinte intr-o revolutie a societatii actuale, am inchis o mica afacere nu stralucit de profitabila (o pensiune in oras) si azi anuntam nasterea unui nou spatiu urban: o casa privata (si totusi deschisa tuturor celor care cred in idei similare cu ale noastre – pe care ii dorim prietenii nostri), de cultura (in care ne dorim sa gazduim proiecte culturale si sociale din orice domeniu, atata vreme cat fundamentul ideologic al acestora subscrie principiilor noastre fundamentale) permanenta (deschisa 24 ore pe zi, 7 zile pe saptamana, 52 saptamani pe an).

In acelasi timp, va propunem tuturor o Casa de Perma(nenta)cultura, o Cultura PermanentAcasa si o PermanentaCasa pentru cei ce au aceasta Cultura.

In sensul celor de mai sus avem doua declaratii fundamentale:
– nu vindem nimic, nu cumparam nimic, nu mai dorim sa fim parte din circuitul economic si monetar al societatii actuale. Oferim spatiu de expresie (la nevoie si de cazare si masa/gatit) oricui are nevoie de el pentru activitati care sa propage aceste principii in mediul cultural si social romanesc.
-nu suntem si nu dorim sa devenim o organizatie formala de nici un fel. Nu SC, nu Asociatie, Fundatie, firma sau PFA! Suntem cetateni liberi si ca atare dorim sa ne protejam dreptul de exprimare si actiune sociala independent de orice structura organizatorica si in mod particular de structurile ierarhizante.

Structurat in jurul declaratiilor fundamentale de mai sus, propunem un concurs de proiecte deschis tuturor pentru ocuparea cu activitati permanente in Casa de Cultura Permanenta a urmatoarelor functiuni disponibile:

– functiune sociala: cazare, masa, restauratie, educatie in 80mp disponibili la parterul Casei de Cultura Permanenta si in cele 3 camere de cazare.

– functiune economica: productie de hrana in sistem de permacultura in gradina urbana a Casei de Cultura Permanenta, compusa din curtea in suprafata de cca 300 mp si o viitoare sera in suprafata de circa 15 mp, ateliere de productie si „piete” comunitare bazate pe barter si/sau economia cadourilor, samd.

– functiune culturala: productii cultural-artistice alternative in spatiul de la parterul si demisolul Casei de Cultura Permanenta.

– functiune tehnologica: cercetare si dezvoltare de metode de independenta energetica fata de sistem.

Va asteptam la Casa de Cultura Permanenta sa avem impreuna grija de pamant, de oameni si de impartirea echitabila a resurselor – cele trei principii ale permaculturii.

Adela si Dan Fofiu-Sanpetreanu
[email protected]
Bluesbro[at]riseup[dot]net
0731-996747
0731-980820
0364-144813 – fax

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie