Turism medical în Cluj

de | | 2 Minute

Turism medical în Cluj

– Da’ ce faci mamaie la Cluj?
– Mă duc la control, am auzit că au cei mai buni doctori!

Pe lângă numeroasele obiective turistice, Clujul are de oferit și o gamă largă de servicii medicale. Instituțiile publice din Cluj ce oferă servicii medicale sau clinicile private care dețin aparatură mai mult sau mai puțin modernă adună laolaltă doctori talentați ce redefinesc noțiunea de erou.

De asemenea, orașul este un important centru universitar, ce atrage anual zeci de mii de studenți. Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” este una dintre cele mai prestigioase din țară, oferind studenților absolvenți diplome recunoscute la nivel internațional.

maria varga turism medical în cluj

Specializările medicale și devotamentul medicilor au creat în jurul Clujului un nou tip de turism: turismul medical.

Pacienții vin din toate colțurile țării pentru a se trata sau a preveni anumite boli. Și străinii au auzit că la Cluj îți cumperi sănătatea cu bani mai puțini, așa că vizitează în număr tot mai mare centrele medicale.

Pentru a profita de acest avantaj, al numeroaselor clinici ce oferă servicii medicale complete, la prețuri convenabile și calitate înaltă, unele agenții de turism au inclus în pachetele lor și oferte medicale. Existența unor companii aeriene low-cost și unitățile de cazare abundente sunt alți factori ce aduc un aport major important în dezvoltarea turismului medical în Cluj.

Fie că vrei să investești în zâmbetul tău, vrei să previi cât mai multe probleme medicale sau trebuie să tratezi ceva mult mai grav, pașii te pot aduce în Cluj pentru a-ți reda speranța.

Oamenii și locurile faine pot ajuta în procesul de vindecare iar gândirea pozitivă te scoală mai repede din pat pentru a surprinde adevăratele arome ale Clujului.

-Mamaie, după ce te faci bine o să asediem o băncuță sub teii din Parcul Central!

Loredana Giță, redactor Cluj.com
foto: Klaudia Kósa, Maria Varga & Ralph

turism medical în cluj 2