Unde poți picta pe ceramică în Cluj, în timp ce îți bei cafeaua?

de | | 3 Minute

Unde poți picta pe ceramică în Cluj, în timp ce îți bei cafeaua?

Noi, clujenii suntem iubitori de frumos. Mereu căutăm lucruri care să ne bucure, care să ne facă ziua mai bună și mai plăcută. Fiind cu gândul la inedit, la activități deosebite și interesante am descoperit Ceramic Cafe, un loc drăguț, liniștit și plăcut, unde cafea, ceramica și inspirația se ,,servesc” la discreție.

Ascuns pe străduțele înguste și cochete din zona magazinului Sora, mai exact pe Samuel Brassai numărul 4, Ceramic Cafe este un loc prietenos și recomandat pentru iubitorii de artă și cafea. Nu știm cum funcționează oamenii în alte țări, însă noi nu ne apucăm de lucruri serioase înainte de a servi o cană bună de cafea. Dacă vă încadrați și voi în categoria cafengiilor, este important să știți că la Ceramic Cafe se găsește espresso, cappuccino, latte macchiato, adică toate acele combinații magice de cafea care îți umplu ziua cu energie. Prețul pentru aceste lichide savuroase este obișnuit, încadrându-se între 6 și 10 lei.

Ceramică în Cluj

Cafea, ceramică și relaxare 

După ce pofta inimii a fost împlinită, descoperim că ceramica oferă posibilități aproape nelimitate de creație și relaxare. Da, da, de relaxare. Aceasta este noutatea pe care Ceramic Cafe o aduce în spațiul Clujului multicultural și cosmopolit. Chiar de la intrare, pe rafturile instalației ce face parte din decor, ești invitat să descoperi lumea formelor de ceramică: farfurii, figurine, ceainice, căni, boluri. Albe, de diferite dimensiuni și capacități volumetrice, obiectele de ceramică ne ,,cheamă” în a doua sală – un atelier de creație în toată regula – acolo unde pui telefonul pe silențios, oprești ceasul și te apuci de pictat. Este ca o sesiune de meditație, desfășurată într-un mod neobișnuit.

Prețul obiectelor de ceramică se încadrează între 15 și 150 de lei, în funcție de dimensiune, iar culorile aduse din Statele Unite ale Americii, netoxice, perfecte și pentru copii, și pensulele se oferă pe loc, în acel ,,atelier” cu ceramică și cafea.

Ceramică în Cluj

Un mod inedit de a-ți petrece timpul liber 

Deși este o chestiune de care este posibil să mai fi auzit, pictura pe ceramică la Ceramic Cafe este o idee de petrecut timpul liber într-un mod frumos și inedit. L-am explorat de câteva ori, la atelierele de pictură pe ceramică care au loc zilnic, și l-am îndrăgit – atât pentru cafeaua absolut delicioasă, cât și pentru oportunitatea pe care ne-a oferit-o în a ne pune în valoare ideile ,,impresioniste” pe câteva obiecte ceramice.

Ne-a plăcut spațiul locației care este în așa fel conceput încât să predispună la relaxare și socializare, în funcție de dispoziția de la momentul zilei când vii aici. Ne-a plăcut originalitatea conceptului în sine – cafea și ceramică, unic în oraș. Cel mai mult însă ne-a plăcut energia locului: transformarea care are loc în gând atunci când te așezi, iei pensula în mână, întinzi culoarea pe obiectul de ceramică și te lași purtat de inspirație până iese ceva frumos și util chiar din mâinile tale.

Ceramică în Cluj

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile noastre și viitoarele evenimente, urmăriți-ne pe cluj.com/evenimente, pe pagina de Facebook și Instagram