Regulamentul de acces și vizitare a Castelului Bánffy din Răscruci a fost aprobat | Program

de | | 2 Minute

Regulamentul de acces și vizitare a Castelului Bánffy din Răscruci a fost aprobat | Program

Reunit în ședință ordinară, joi, 27 iunie, Consiliul Județean Cluj a aprobat Regulamentul de acces și vizitare a obiectivului turistic „Ansamblu monument istoric Castel Bánffy, sat Răscruci, comuna Bonțida”.

Odată restaurată și conservată, această perlă arhitectonică a Clujului și a întregii Transilvanii trebuie redată comunității, tuturor celor care doresc să îi treacă pragul. Tocmai de aceea am aprobat acest regulament, pentru a asigura o optimă  funcționare, exploatare și punere în valoare a acestui obiectiv de interes major.” Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Astfel, regulamentul de acces și vizitare a acestui obiectiv turistic conține principalele obligații ale proprietarului, ale administratorului și ale utilizatorilor acestuia, stabilind, printre altele, condițiile realizării accesului la obiectiv, program Castel Bánffy Răscruci și condițiile de vizitare, orarul de funcționare, utilizarea parcului și a spațiilor verzi, restricțiile impuse, obligațiile județului Cluj privind accesul și vizitarea obiectivului turistic Castelul Bánffy precum și sancțiunile, în cazul nerespectării obligațiilor impuse.

Program Castel Bánffy Răscruci

În acest sens, obiectivul turistic va fi deschis publicului de luni până duminică între orele 09:00 – 22:00. Vizitarea se poate face individual sau în grupuri. Grupurile sau cei care doresc să desfășoare activități în incinta obiecivului, cum ar fi sesiuni de fotografii cu ocazia anumitor evenimente – nunți, absolvire, prezentări de modă, filmări diverse, emisiuni sau evenimente organizate de către instituții sau entități – simpozioane, manifestări, evenimente din cadrul unor festivaluri, etc., voer avea nevoie să depună o cerere prealabilă adresată președintelui Consiliului Județean Cluj.

Capacitatea maximă a obiectivului este de 100 de persoane în Clădirea Castelului Bánffy, iar în curtea obiectivului numărul maxim va fi stabilit în funcție de natura evenimentului.

Acest gen de activități necesită o aprobare prealabilă, în vederea realizării unei programări, pentru a se evita suprapunerile și aglomerarea obiectivului. Reamintim că pentru accesul și vizitarea palatului nu sunt permise grupuri mai mari de 15 persoane odată, acestea fiind însoțite obligatoriu de personalul desemnat de către Consiliul Județean. În cazul grupurilor mai mari, acestea vor fi împărțite în grupuri care să îndeplinească această condiție. Aceste condiționări au fost adoptate pentru a putea oferi atât vizitarea obiectivului, cât și conservarea și protejarea acestuia, unele spații, cum ar fi etajul, nepermițând prin natura construcției accesul grupurilor mari.

Reamintim, în acest context faptul că, în urma finalizării unor ample lucrări de restaurare și conservare, în valoare de circa 11,5 milioane de euro, realizate de Consiliul Județean ca urmare a accesării unui proiect din fonduri europene, Castelul Bánffy din Răscruci și-a recăpătat strălucirea la finele anului 2023.


Comunicat de presă

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fi în pas cu noutățile și evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook și Instagram.