conacul vaida din bobalna, judetul cluj

Conacul Vaida din Bobâlna, județul Cluj.

Bobâlna, loc cu rezonanță istorică și revoluționară, găzduiește casa natală a politicianului Alexandru Vaida-Voevod. În ciuda măreției arhitecturale și a valorii sale culturale și istorice, fostul conac se află într-o stare avansată de degradare. Aflat în mijlocul unui domeniu al comunei Bobâlna, doar frumusețea locului contrastează cu starea deplorabilă a conacului. O placă memorială semnalează faptul că aici s-a născut marele om politic.

Conacul a funcționat ca spital în perioada comunistă, iar după anul 1989 ca dispensar. Un zid masiv de piatră împrejumuiește conacul și grădina acestuia, iar stilul arhitectural se impune maiestuos, chiar și în condițiile degradante ale clădirii.

Obiectivul turistic Conacul Vaida din Bobâlna este inclus in proiectul Clujul Văzut Altfel. Multumim voluntarilor Nora Fulger și Marino Dan Alexandru pentru culegerea materialelor si realizarea fotografiilor.

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie

Ultimele Articole