Mélanie Pain: franțuzoaica cu o voce de neuitat

de | | 1 Minute

Mélanie Pain: franțuzoaica cu o voce de neuitat

Născută la Caen, Franța, Mélanie Pain a studiat științe politice și a lucrat în publicitate înainte de a-și începe cariera muzicală. Un demo înregistrat ca probă pentru un prieten a ajuns la cei de la Nouvelle Vague, care au rămas surprinși de timbrul inconfundabil și au vrut să o cunoască, deși tânăra nu era cântăreață. După șase luni, înregistrau primul album împreună, iar apoi au urmat și turneele în toată lumea.

Primul album solo, „My Name” (2009), reprezintă un mix de stiluri și tendințe, fiind generat de muzica diversă a cunoscuților lui Mélanie. De altfel, aici apar nume precum Julien Doré, Phoebe Killdeer și Thomas Dybdahl. În 2012, artista a lansat în Australia cel de-al doilea album solo, „Bye Bye Manchester”, de această dată un album creat majoritar de ea. „A fost foarte important pentru mine să-mi scriu eu cântecele. Aveam nevoie să găsesc o metodă să comunic cu cei care veneau la concertele mele, așa că am început să compun – muzică și versuri”, explică Mélanie. Artista este inspirată de nume precum Ed Harcourt, Morrissey and the Smiths, Joy Divison, Nick Cave, PJ Harvey. „Îmi plac muzicienii care vin pe scenă și se comportă firesc, le poți vedea personalitatea, nu-și construiesc un personaj”, mai spune ea.

Franțuzoaica a mărturisit că preferă concertele în spații mai mici față de zone precum stadioanele, deoarece îi place să comunice direct cu audiența, să urmărească mimica în timp ce cântă și să afle de aici preferințele spectatorilor.
„În România am mai cântat la București, Timișoara și Alba-Iulia. Este pentru prima dată când ajung la Cluj-Napoca și abia aștept să văd reacțiile spectatorilor și să comunic cu ei”, a declarat Mélanie Pain.