Se încarcă Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

4 mai la ora 10:00 - 18:00

|Recurring Eveniment (See all)

An event every day that begins at 10:00, repeating until duminică, 5 mai 2019

| 140 RON

Detalii

Dată:
4 mai
Timp:
10:00 - 18:00
Preț:
140 RON
Eveniment Categorie:
Etichete Eveniment
, ,
Sit web:
https://www.facebook.com/events/277393283179335/
DESPRE ATELIERE
 
Sâmbătă | 10:00-18:00 | 4 MAI : CULTIVAREA CONȘTIENȚEI EMOȚIONALE
Conform învățăturilor lui Buddha, cu toții avem un uimitor potențial de claritate, satisfacție și dragoste, precum și restul calităților umane pozitive. De fapt, Buddha spune că aceste calități reprezintă starea noastră naturală și că dezvoltarea lor este datoria oricărui practicant spiritual, atât pentru binele propriu cât și pentru binele altora. Principalele noastre obstacole sunt acele credințe înrădăcinate conform cărora atașamentul, furia, depresia, frica și restul emoțiilor negative sunt parte intrinsecă a naturii noastre (și că sunt imposibil de eliminat) și că suferința și fericirea au originea în afara propriei persoane. Cât timp credem aceste două principii, Buddha spune că vom rămâne mereu victime ale suferinței. Pe durata acestui seminar vom investiga cum ne propune Buddha să ne înțelegem mintea și vom învăța cum să: distingem emoțiile pozitive și cele negative, să reducem acele emoții care ne frâng inimile și să dezvoltăm emoțiile care aduc fericire nouă și altora.
 
Duminică | 10:00-18:00 | 4 MAI: COMPASIUNEA CURAJOASĂ
Esența drumului spre Iluminare este dezvoltarea compasiunii și a mintii Iluminării (Bodhichitta), rezultatul final find îndepărtarea a tot ce ne separă de ceilalți și capacitatea spontană de a trăi perfect spre beneficiul tuturor ființelor vii. De ce compasiune curajoasă? Pentru că compasiunea autentică cuprinde toate ființele vii, inclusiv cele care fac rău altora, cele care sunt negative, nu doar victimele inocente. Dar, după cum spune Sfinția Sa Dalai Lama, „Compasiunea nu este suficientă: avem nevoie de înțelepciune.” Fără a dezvolta renunțarea la suferință și la cauzele sale (care vine din înțelegerea legii karmice și a funcționării propriei minți) și fără înțelepciunea de a vedea realitatea așa cum este ea (care provine din înțelegerea apariției dependente și a vacuității) nu se poate dezvolta pe deplin o astfel de compasiune radicală. Marii Bodhisattva sunt fermi în hotărârea lor de a nu renunța niciodată la ființele vii: ei „gândesc în termeni de eoni”, așa cum spune Sfinția Sa Dalai Lama.
 
DESPRE VEN. ROBINA COURTIN
 
Venerabila Robina provine din Melbourne, Australia și este călugăriță în tradiția budistă tibetană Gelugpa. În 1978 s-a călugărit la Dharamsala și de atunci lucrează pentru Fundația pentru Păstrarea Tradiției Mahayana, înființată de Lama Thubten Yeshe si Lama Zopa Rinpoche, sub patronajul spiritual al Sfinției Sale Dalai Lama.
 
Venerabila Robina prezintă învățăturile tradiționale budiste pe înțelesul publicului occidental, într-un stil de predare dinamic și provocator. Prelegerile sale, pline de înțelepciune și umor, inspiră și îi ajută pe ascultători să își descopere potențialul, cu explicații clare despre budism și modul în care el poate fi aplicat în viața de zi de zi.
 
Prelegerile vor fi în limba engleză și vor include sesiuni aplicative și de întrebări și răspunsuri.
Pentru mai multe informații despre Ven. Robina Courtin consultați site-ul: www.robinacourtin.com
 
DESPRE LOCAȚIE
 
Recomandări speciale:
 
>> Vor fi scurte pauze și o pauză mai lungă de prânz În sală veți avea la dispoziție doar ceai, aperitive și prăjituri. Puteți să vă aduceți propria cană pentru servirea ceaiului.
>> Puteți aduce propriul kit de meditație dacă doriți.
>> Puneți telefoanele pe silent și faceti poze numai după ce ați cerut permisiunea. Vă rugăm să arătați respect față de Venerabila Robina Courtin și participanți.
 
DESPRE ÎNSCRIERE ȘI PREȚURI
 
>>Avem un număr de maxim 80 de locuri. Locurile nu vor fi numerotate și vor fi alocate pe principiul “primul venit/primul servit”.
>>Vă rugăm să vă înscrieți pe formularul google dacă vă doriți să participați (vom anunța numărul de locuri rămase în timp real pe pagina acestui formular). Citiți cu atenție formularul pentru a afla care sunt modalitățile de plată.
>> Înscrierea pe formular nu garantează rezervarea locului, confirmarea locului se face doar după plata biletului.
 
FORMULARUL DE ÎNSCRIERE AICI:
https://goo.gl/forms/BwELU9AeFP5IhTus2
 
>> Biletele pentru eveniment trebuie înțelese ca donații recomandate către ONG-ul nostru. Vă propunem urmatoarele tipuri de bilete:
 
1. BILET <REDUS> 60 LEI/ZI sau 100 LEI/AMBELE ZILE (pentru membrii CBWM biletul include Cursul aferent) – acest bilet este pentru studenți, pensionari și membrii CBWM. (CBWM nu va refuza intrarea persoanelor care nu își permit să plătească; în acest caz trimiteți-ne vă rugăm un mesaj la: [email protected]).
 
2. BILET <NORMAL> 80 LEI/ZI sau 140 LEI/AMBELE ZILE (include Cursul aferent) – acest bilet reprezintă costul necesar pentru organizarea evenimentului (transport, cazare, tipărirea cursului etc). Cumpărând acest bilet sprijiniți desfășurarea activităților Centrului.
 
3. BILET <GENEROS> 100 LEI/ZI sau 180 LEI/AMBELE ZILE (include Cursul aferent) – acest bilet este pentru persoane care dispun de posibilitatea financiară de a-i ajuta pe ceilalți și de a contribui la dezvoltarea Centrului.
*Cursul de 80 pag. A5 se poate achiziționa și separat. Donația recomandată: 30 lei/buc
*Pentru toți participanții se va pune la dispoziție un bufet cu ceai, aperitive și prăjituri.
 
 
Evenimentul este organizat cu sprijinul:
 
Demmers Teahouse
Șmafinăria
 
Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Locație

Urania Palace
Urania Palace str. Horea nr. 4
Cluj-Napoca, 400038 Romania
+ Harta Google