Se încarcă Evenimente

« Înapoi la Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

sâmbătă, 13 octombrie 2018 la ora 10:00

|Eveniment Recurent (Vezi toate)

Un eveniment care începe în fiecare zi la ora 10:00am, până în data de sâmbătă, 13 octombrie 2018

Detalii

Dată:
sâmbătă, 13 octombrie 2018
Timp:
10:00
Eveniment Categorie:

Toamna la H33 – Agro Hub opening

În acest an, din nou, întâmpinam toamna la H33 așa cum știm noi: cu mâncare bună și sănătoasă, cu povești, cu voie bună și distracție.
Asociația Urbannect organizează în cadrul proiectului Orașul Acasă – 2018, ediția a doua a evenimentului denumit generic „Toamna la H33”.

Dorim ca în 2018 să dedicăm acest eveniment inaugurării programului AgroHub desfășurat în parteneriat cu USAMV, și în același timp evocării Zilei Naţionale a Produselor Agroalimentare Româneşti.
Evenimentul se va desfășura la H33 – Social Innovation Hub în perioada 12 – 14 octombrie, și este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj Napoca.

USAMV Cluj-Napoca va participa, în premieră, ca partener, la evenimentul ”Toamna la H33”, în 12 octombrie, când va celebra Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești.
Universitatea va participa cu specialiști și cercetători, dar și cu produse tradiționale, specifice toamnei. Astfel, cercetătorul științific Doina Clapa, de la Stațiunea de Cercetări Horticole a universității, va prezenta culturile in-vitro și rolul lor în agricultură din prezent, Departamentul de Fitotehnie (Facultatea de Agricultură) va participa cu un specialist care va vorbi despre cultura plantelor aromatice, a lavandei, aloe vera și ceea ce se produce derivat, în timp ce Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii va participa la eveniment cu stupul de albine de observație și viermi de mătase, dar și prin masterandul Kovacs Szilveszter, care va prezenta pentru degustare produsul local ”Brânză de Hoia” și va explica tehnologia proprie de producție.

De asemenea, Stațiunea de Cercetări Horticole (SCH) a USAMV Cluj-Napoca va prezenta fructe de sezon din producția proprie – soiuri de mere și de struguri -, precum și must sau suc de mere.
Evenimentul ”Toamna la H33”, prima ediție Agro-Hub, se va desfășura între 12-14 octombrie, iar alături de USAMV Cluj-Napoca veți putea fi alături în prima zi, începând cu ora 17.00.

În data de 13 octombrie începând de la ora 12.00, Vali Coman (Big Boletus) este gazda Cămării Gospodarului. Gospodinele și gospodarii sunt chemați să aducă de acasă produse conservate pentru iarnă, zacuști, dulcețuri, și alte bunătăți, pentru a construi cămara din care toți oaspeții sunt invitați să guste. Și nu numai atât, zacustile și dulcețurile de ardei iuți intra în concursul cu premii!

La toate astea se adauga ceaunul tradițional și workshopul de murături deja consacrat la H33.

Să nu uitați că veți găsi în curtea noastră produse agroalimentare pe care le vor comercializa producătorii locali.
Haideți la chef!

Locație

Cluj-Napoca, România + Harta Google