Locul care te alină atunci când te macină dorul de tărâmuri îndepărtate | Marhaba Arabic Restaurant | #ClujulSavuros

de |

Locul care te alină atunci când te macină dorul de tărâmuri îndepărtate | Marhaba Arabic Restaurant | #ClujulSavuros 

Sunt zile în care o poftă nestăpânită de inedit te macină. Sunt momente în care dorul de tărâmurile exotice îți mai arde în suflet și te cheamă ispititor pentru a retrăi zilele pe care le-ai petrecut departe, pe țărmurile Mării Roșii, în țările din Orientul Mijlociu. În acele momente cauți insistent ceva care să îți amintească de frumusețea pe care o cauți și să îți aline, poate, dorul de lumi îndepărtate.

Fără a exagera însă avem și momente în care nu ne macină niciun dor, ci pur și simplu ne dorim să explorăm alte gusturi, alte savori, alte locuri.

Locul Marhaba Arabic Restaurant

Un loc în care pofta de inedit și dorința de a savura momente de calitate își vor găsi deopotrivă împlinirea este unic în Cluj. Marhaba Arabic Restaurant este o ,,oază de bunătăți”, care își găsește cu greu un echivalent în oraș. În perfect acord cu bogata tradiție culinară a Orientului, la Marhaba vei descoperi că autenticitatea și originalitatea sunt simple și greu de reprodus, că gustul mâncării are rolul de a-l înnobila pe cel care-o degustă, iar ceaiul și cafeaua cu Hell are menirea de ,,a te ridica la cer.” Aceste principii simple sunt de fapt și cele care cuceresc oaspeții care vin la Marhaba Arabic Restaurant.

Locul Marhaba Arabic Restaurant

Varietatea și prospețimea preparatelor, savoarea lor inconfundabilă vor crea pretexte pentru a reveni în acest loc iar și iar. Imensitatea combinațiilor culinare pe care iscusitul bucătar sirian, Hassan Masri, le propune – vegetariene sau cu carne ,,halal” – gătite după rețetele originale vor înălța spiritul spre culmile bucuriei de a trăi, un principiu atât de respectat în țările lumii arabe.

Locul Marhaba Arabic Restaurant

Alte motive să vii la Marhaba Arabic Restaurant

Ar fi multe motive, însă cele mai rezonabile sunt oferite de Chef Hassan. Argumentele sunt greu de combătut. Humusul simplu, Beiruty, cu muguri de pin sau cu carne și pin, gătit ca în țara lui ,,natală”, cu tahini și lămâie sau Baba Gannouj și Moutabal se îmbină perfect cu o lipie fierbinte cu semințe de susan.

Locul Marhaba Arabic Restaurant

Falafelul, Kebbeh prăjite, Sujuk-ul, Makanek cu sos de rodii, Sharhat-ul de vită sau de pui sau Sambusek-ul cu brânză sau carne se va afla într-o armonie perfectă dacă va fi savurat alături de o salată de măsline, sau o salată mixtă libaneză sau mixtă cu hallumi și nucă, cu Tabouleh sau Fattoush va schimba perspectiva asupra a ceea ce înseamnă mâncarea bună. Cu alte cuvinte, un meniu echilibrat și potrivit atât pentru cei care adoră carnea dar și pentru cei care sunt vegetarieni sau vegani.

Locul Marhaba Arabic Restaurant

Muzica care te cheamă la ea

Invitația spre o lume fascinantă va fi oferită de muzica arăbească de petrecere care va completa experiența de calitate trăită la Marhaba Arabic Restaurant. Ritmurile deosebite se vor combina perfect cu savoarea mâncării și te vor invita pe frumoase tărâmuri îndepărtate.

Ce înseamnă Marhaba Arabic Restaurant?

Aici, pasiunea pentru mâncarea libaneză și pentru orășeni se îmbină și cooperează pentru a oferi o experiență unică, irepetabilă. Astfel, atunci când dorul de tărâmuri îndepărtate te macină și îți răscolește sufletul, la Marhaba Arabic Restaurant vei găsi mâncare în ,,combinații devastatoare”, vinuri și bere artizanală, atmosferă ce amintește de un Serai, adică tot ce definește starea de beatitudine și împlinire.

Locul Marhaba Arabic Restaurant

Contact Marhaba Arabic Restaurant Cluj: 

Adresă: Calea Turzii, Nr. 86, Cluj-Napoca
Telefon: + 40 770 350 350
Orar: L-J: 12:00 – 22:30; V-S: 12:00 – 23:00
Facebook
Website

Locul Marhaba Arabic Restaurant