Comuna Măguri-Răcătău, județul Cluj

Comuna Măguri-Răcătău, județul Cluj

Măguri- Răcătău este o comună din zona montană judeţului Cluj, situată în partea de sud a acestuia şi care detine un record la nivel national: este comuna cu cea mai mare întindere din România, având o suprafaţă totală de 26.895 ha. Este situată în Muntii Apuseni, în bazinul superior al râului Someşul Rece. Prin poziţia sa geografică, comuna prezintă un potenţial turistic deosebit, având pe teritoriul său 7 zone naturale protejate, fiind mult apreciată de turişti. Un mare număr dintre turiştii fideli ai zonei şi-au construit aici case de vacanţă, aducând o notă de nou unei zone cu o tradiţie folclorică arhaică.

Comuna Măguri-Răcătău este formată din localităţile: Muntele Rece, Măguri şi Măguri-Răcătău – centru de comună.

Este o zonă cu un potenţial turistic foarte ridicat. Pe teritoriul său întâlnim şapte zone naturale protejate.
Dintre acestea, patru reprezintă zone protejate de interes judeţean:
– Defileul Răcătăului (cunoscut şi sub numele de „Împărăţia lui Zamolxe”),
– Cheile Dumitresei,
– Turbăria de la Dameş
– Balomireasa, muntele din care izvorăşte Someşul Rece şi Răcătăul.

Numeroase drumuri şi poteci care împânzesc zona montană oferă posibilităţi multiple de organizare a unor excursii spre Dobrin, Vârful Dumitreasa, Piatra Groşilor, Muntişoru, Bogdanul, Chicera Comorii şi Chicera lui Matei.

Cele mai importante biserici din comună sunt: biserica din Măguri şi biserica de lemn din satul Muntele Rece. Biserica are hramul „Sfintei Treimi“ şi a fost construită în secolul al XVIII-lea.

Informatii de contact

Aceasta locatie nu are date de contact deoarece proprietarul nu a revendicat acest anunt. Daca sunteti proprietarul acestei afaceri si doriti sa aveti drepturi depline la acesta locatie (adaugare poze, date de contact, descriere si altele), va rugam sa ne contactati.

Va multumim!

User Reviews

{{ reviewsOverall }} / 5 Utilizatori (0 voturi)
Rating0
Scrie o recenzie