Ganduri senine si sanatate trupeasca in perioada postului

de | | 3 Minute

Ganduri senine si sanatate trupeasca in perioada postului

 

In perioada 15 noiembrie – 24 decembrie este vremea postului Craciunului sau Patruzecimea, al doilea ca importanta dupa postul Pastelui, prilej de pocainta, de purificare si spiritualizare.

Pentru comunitatea crestina, istoria postului incepe din Gradina Edenului sau in termeni mai prozaici, istoria postului incepe odata cu crearea lumii. Interdictia din paradis este, intr-un fel, un indemn la postire, la o retinere de la o hrana anume, un test de vointa prin care spiritul sa se perfectioneze.

Postul este o perioada de curatire trupeasca si sufleteasca, o perioada care ne permite sa intram in ritmul comunitar, in armonizarea cu marile evenimente care se intampla in jurul nostru, dar si o perioada de comunicare cu noi insine.

Desi am fi tentati sa consideram postul o restrictie de la anumite mancaruri, practici sau ganduri, el nu este altceva decat o alternativa la o viata sanatoasa, atat fizica cat si spirituala.

In ultimii ani, incetul cu incetul adevarata semnificatie a “tinerii” postului s-a opacizat. Ne schimbam fortat regimul alimentar si apelam la tot felul de compromisuri sau scuze pentru a ne justifica abaterile de la aceasta practica.

Postul nu este un scop in sine sau o competitie, ci este o cale prin care avem acces la implinirea de sine. Postul trebuie tinut cu inima usoara si mintea deschisa. Este o alegere proprie prin care invatam cum sa ne detasam de nevoile naturale pentru a atinge perfectiunea spirituala.

Aceasta perioada este benefica si din punct de vedere medical. Postul aduce cu sine efecte binefăcătoare asupra mecanismelor fiziologice, cum ar fi somnul, anxietatea şi, în general, reglează toate funcţiile corpului, inclusiv digestia şi activitatea intestinală.Să nu trecem peste faptul că este o armă puternică de transformare psihosomatică, adică în acelaşi timp trupească, psihică şi spirituală.

samsara foodhouse

Şi pentru că postul nu presupune monotonie gastronomică, improvizaţii lipsite de imaginaţie şi o varietate redusă de feluri de mâncare, vă recomandăm să încercaţi mâncărurile de la Samsara Foodhouse, dintre care scoatem la iveală: cuscus verde cu spanac marinat, piure de broccoli cu sos dulce acrisor si ciuperci, supa crema de avocado sau ciorbă de ciuperci pleurotus.

samsara foodhouse

În afară de produsele raw-vegane, si cele vegane sau vegetariene pot fi adaptate postului, întrucât în pregătirea lor se poate să nu mai fie adăugate produsele lactate. Este cazul, de exemplu, al supei-cremă de hribi cu parmezan, care, la cerere, poate fi făcută fără smântână şi parmezan, dacă personalul este notificat, astfel devenind numai bună pentru o zi de post, vegană sută la sută. În aceeaşi situaţie se află şi chilli-ul vegetarian, salata cu cartofi şi mazăre, pastele cu ciuperci uscate, roşii şi smântână, cele cu vinete, orezul marocan şi alte produse culinare iniţial vegetariene care pot fi adaptate şi transformate în vegane, deci de post.

In loc de concluzie va recomandam sa le faceti o vizita celor de la Samsara Foodhouse, unde, pe langa minunatele preparate raw-vegane, vegane sau vegetariene veti intalni oameni luminosi cu povesti de viata dintre cele mai frumoase.

samsara foodhouse

Contact
Adresa: str. Stefan Ludwig Roth, 5, Cluj-Napoca 400174, Romania
Telefon: 0364 889 278, 0736 073 073
E-mail: [email protected]
Website: www.samsara.ro
Facebook: facebook.com/pages/Samsara-Foodhouse