Doar doua saptamani pana la ARThitecture

de | | 3 Minute

Doar doua saptamani pana la ARThitecture

Au mai ramas doar doua saptamani pana la ARThitecture. Afla principalele temele de discutie!

Ne mai despart doar doua saptamani de cea de-a doua editie ARThitecture Conference & Expo, eveniment care aduce la Cluj Napoca 200 de arhitecti din intreaga tara. Pe 3 Octombrie ne reunim in cadrul centrului business The Office impreuna cu: Carlos Luna (Zaha Hadid), Bryan Avery (Avery Team Architects), Serban Tiganas, Vlad Gaivoronschi, Alexandra Stoica, Eugen Panescu, Constantin Goagea si multi altii!
Iata care sunt principalele teme de discutie la ARThitecture’14:

Carlos Luna – Digital Design Approach and Sustainable Strategies. Arhitectii de la Zaha Hadid foloseasc date care influenteaza designul inspre o estetica ce urmareste calitatea si concep cladiri optimizate din punct de vedere al sustenabilitatii. Prin prezentarea lui Carlos Luna vom descoperi abordarea digitala a casei de arhitectura Zaha Hadid, unde mai multe tool-uri sunt folosite pentru elaborarea tridimensionala a proiectelor, nu numai pentru prezentarea acestora, ci ca parte integrata in procesul de proiectare.

Attila Varga – Perspective asupra unui oras verde. In cadrul evenimentului vom asista la prezentarea volumului „Pakey Lajos, arhitectul Clujului modern. Cladiri celebre intre istorie si reabilitare”, o cercetare minutioasa realizata de Attila Varga in colaborare cu Alexandra Stoica, care reflecta perspectiva arhitecturala a renumitului personaj care a proiectat Casinoul, Restaurantul Chios, Hotelul Conti si alte cladiri importante din Cluj Napoca.
,,Dorinta lui Pákey Lajos ca locuitorii acestei urbei sa beneficieze de cladiri si spatii curate, aerisite, inconjurate de verdeata, in deplina consonanta cu natura din jur si fara risipa de materii prime a scos in evidenta acea perspectiva ce a pledat cu convingere pentru necesitatea promovarii unei arhitecturi sustenabile. In fapt era pledoaria pentru „Clujul Verde”, dar si pentru un „stil transilvan” autentic care sa puna mai bine in evidenta farmecul acestor locuri si a cladirilor sale deopotriva.” – Attila Varga

Alexandra Stoica, Constantin Goagea, Eugen Panescu si Marina Neagu – Reflectii Urbane, debate la masa rotunda. Principalele tematici pe baza carora Alexandra Stoica isi va provoca invitatii la discutii sunt:
Calitatea arhitecturii in mediul construit din Cluj – o comparatie cu alte orase importante din Romania: Bucuresti,  Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi.

Zone de influenta urbana: ce potential urban au cele mai importante orase din Romania? In ce mod este acesta este valorificat de catre autoritatile publice locale? Reconversii urbane, concursul de arhitectura ca promotor si accelerator al unei utilizari mai sustenabile, mai rationale si mai eficiente a spatiului urban existent. Studiile de caz luate ca exemple de best practice: Fabrica de Pensule, Halele Carol, Liberty Technology Park.
Depistarea factorilor economici si socio-culturiali de tip „fermenti de dezvoltare urbana”

Vlad Gaivoronschi, arhitect sef al cladirii care va gazdui evenimentul in acest an, va prezenta cele mai recente proiecte: Centrul Business The Office din Cluj Napoca si City Business Center din Timisoara. Invitatul special va conduce participantii evenimentului intr-un tur „in spatele scenelor” cladirii The Office si va impartasi perspectiva arhitecturala cu participantii la eveniment.

Pe langa oportunitatea de a cunoaste indeaproape aceste proiecte, cea de-a doua editie ARThitecture prezinta parteneri de incredere, furnizori de produse si servicii de cea mai inalta calitate:
Ruukki este specialist in otel si constructii din otel. Furnizeaza clientilor solutii si produse metalice eficiente din punct de vedere energetic pentru o viata mai buna, pentru o mobilitate mai mare si pentru un mediu de lucru productiv. Portofoliul de produse include: structuri metalice, panouri termoizolante tip sandwich, produse si sisteme pentru placari fatade ventilate, profile autoportante din tabla cutata, casete structurale, hale metalice sau acoperisuri din tiglă metalica.

Compania are aproximativ 8,600 de angajati si o retea extinsa de distribuitori si parteneri in peste 30 de tari, inclusiv Tarile Nordice, Rusia, Europa sau in zone aflate in plina dezvoltare precum India, China sau America de Sud. Vanzarile nete din anul 2013 au insumat 2,4 miliarde Euro. Compania este listata la bursa NASDAQ OMX Helsinki (Rautaruukki Oyj: RTRKS). www.ruukki.ro

Inscrierea la eveniment este gratuita pentru arhitecti cu inscriere in prealabil. Grabiti-va sa ocupati ultimele locuri disponibile: http://arthitecture.ro/the-conference/registration/.